За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Модель безпеки інформаційної системи на базі технологій IoT

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою кваліфікаційної роботи є побудова моделі безпеки для середовища Інтернету речей, яка має бути невибагливою до обчислювальних ресурсів та виконуватися у найменший час. У ході виконання кваліфікаційної роботи представлено вступ до IoT, його компоненти, підключення та додатки. Обговорюються проблеми безпеки IoT для запобігання внутрішнім і зовнішнім загрозам. Дослідження було зосереджено на рівнях і функціях Інтернету речей для вирішення проблем безпеки IoT. Визначено заходи безпеки, які підвищують швидкість роботи мережі IoT та сприяють зниженню енергоспоживання.

Опис

Ключові слова

бездротові сенсорні мережі, виконавчі пристрої, інтернет речей, інтероперабельність, концепції безпеки, міжмашинна взаємодія, модель безпеки, рівень безпеки IoT

Бібліографічний опис

Литвиненко Д. С. Модель безпеки інформаційної системи на базі технологій IoT : пояснювальна записка до валіфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія / Д. С. Литвиненко ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 81 с.

DOI