За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Оптимізація технологічних параметрів 3D друку інженерними пластиками

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2022

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Актуальність теми – Сьогодні 3D-друк стає поширюваним явищем не лише в прототипуванні а й у різних сферах виробництва. Використання 3D-друку можливе в автомобілебудуванні, у військовій сфері, медичній тощо. Все це можливе за рахунок великої кількості типів пластиків, які мають власні фізичні характеристики, які можуть використовуватися для різного призначення. Використання у виробництві пластиків різних інгібіторів та добавок роблять характеристики пластиків мінливими. Мінливість характеристик та великий набір різноманітних типів пластиків потребують визначення та оптимізації технологічних параметрів для отримання в друкованій деталі всіх необхідних якісних показників, що дозволять використовувати деталі в необхідних умовах. Мета роботи – оптимізація технологічних параметрів 3D-друку інженерними пластиками та аналізу параметрів друку цими пластиками. Методи дослідження – в якості методів дослідження використовувалися змішані методи, що включають в себе емпіричний метод, зокрема використовувалися експериментальні дослідження, зрівняння, виміри та використовується регресійний аналіз. Із теоретичного методу використовувалися аналіз, уявне модулювання, індукція та дедукція.

Опис

Ключові слова

3D printer, FDM, FFF, FLEX, NYLON, CURA, PRUSA, 3D друк

Бібліографічний опис

Тарапатов А. О. Оптимізація технологічних параметрів 3D друку інженерними пластиками : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 151 – Автоматизація та омп`ютерно-інтегровані технології / А. О. Тарапатов ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2022. – 93 с.

DOI