За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Оптимізація параметрів точності портального трьохкоординатного фрезерного ЧПК верстата

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2022

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об’єкт дослідження – портальні багатофункціональні фрезерні верстати з ЧПК. Предмет дослідження – аналіз жорсткості конструкції фрезерного верстата. Мета кваліфікаційної роботи – оптимізація фрезерного верстата з ЧПК за параметром жорсткості конструкції. У кваліфікаційній роботі було проаналізовано фрезерну технологію обробки та область дослідження. Розроблена 3D модель верстата з робочою областю 370 мм × 350 мм × 100 мм. Проведений аналіз і вибір механічних та електронних комплектуючих для ЧПК верстата таких як: кроковіі двигуни, драйвери крокових двигунів, кінцеві вимикачі, плата керування, шпиндель та інвертор. Також проаналізовані параметри, які впливають на точність фрезерної обробки. Була проведена симуляція механічних впливів на фрезерний верстат у програмі Fusion 360. Розглянуто питання охорони праці щодо освітленості робочого приміщення. У ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено трьохкоординатний фрезерний портальний верстат з рухомим столом.

Опис

Ключові слова

ЧПК, верстат, фрезерування

Бібліографічний опис

Брадул А. А. Оптимізація параметрів точності портального трьохкоординатного фрезерного ЧПК верстата : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 151 – Автоматизація та комп`ютерно-інтегровані технології / А. А. Брадул ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки – Харків, 2022. – 80 с.

DOI