За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Метод обробки даних електро­енцефалограми з використанням засобів машинного навчання

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою кваліфікаційної роботи є реалізація методу обробки даних електроенцефалограми з використанням засобів машинного навчання. У ході виконання кваліфікаційної роботи було реалізовано метод обробки даних електроенцефалограми для отримання типів хвиль мозку з необробленого сигналу, а також використання засобів машинного навчання з виконаною попередньою обробкою. Для отримання типів хвиль мозку було використано нормалізацію даних, метод Уелча та правило Сімпсона. В якості засобу машинного навчання було обрано класифікацію за алгоритмом K-найближчих сусідів для прогнозування закритого або відкритого стану очей людини за допомогою наявного стану на момент збору даних завдяки можливостям апаратної частини.

Опис

Ключові слова

електроенцефалограма, нормалізація, періодограма Уелча, правило Сімпсона, метод середньоквадратичного відхилення, машине навчання, класифікація, KNN, TGAM, Neurosky

Бібліографічний опис

Чернов Д. В. Метод обробки даних електро­енцефалограми з використанням засобів машинного навчання : пояснювальна записка до валіфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія / Д. В. Чернов ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 79 с.

DOI