За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Метод виявлення вторгнень на основі алгоритмів нейронної мережі

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У кваліфікаційній роботі представлено перспективний метод виявлення вторгнень, здатний підвищити точність виявлення атак. Цей метод виявлення вторгнень заснований на нейронній мережі Кохонена, а саме на комбінації алгоритмів самоорганізаційних карт (SOM) та навчання векторного квантування (LVQ). Алгоритм SOM використовується для групування вхідних даних у кластери «атаки» та «звичайні», тоді як LVQ тонко налаштовує результуюче розділення, перенавчаючи отриманий SOM, щоб підвищити точність виявлення атаки. Детально розглядаються системи виявлення вторгнень, їх історія, типи, архітектура, сильні та слабкі сторони. Також описано основні вбудовані алгоритми. Досліджено основні показники ефективності оцінки методу, щоб порівняти його з конкуруючими алгоритмами. Результати оцінки підтверджують правильність представленої моделі. Для реальних наборів даних він перевищує обидва конкуруючі алгоритми за обраним критерієм.

Опис

Ключові слова

веб-додаток, методи тестування, засоби тестування, тестування продуктивності, автоматизація тестування, Jmeter, XAMPP, веб-сервер, HTTP

Бібліографічний опис

Тимофєєв Д. І. Метод виявлення вторгнень на основі алгоритмів нейронної мережі : пояснювальна записка до валіфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія / Д. І. Тимофєєв ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 83 с.

DOI