За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Іноземний досвід удосконалення системи підготовки державних службовців в Україні

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Системи державної служби тих чи інших країн за їх характерними рисами (наймання, підготовка, добір, просування кадрів по службі) можна поділити на кар’єрні й посадові. У кар'єрній системі працівник, призначений на державну службу, знаходиться в ієрархії, де визначені його категорія, клас, ранг. Між рангом і займаною конкретною посадою за нормальної ситуації існує кореляція. Кар'єрна система забезпечує певний автоматизм у просуванні по службі, але за більш високий ранг, відповідно до правил, доводиться боротися за допомогою так званих внутрішніх конкурсів – досить жорсткої системи, тому що, як правило, чиновник ніколи не виходить за межі однієї і тієї ж сфери діяльності, а лише просувається службовими сходами.

Опис

Ключові слова

Системи державної служби, просування кадрів по службі, працівник

Бібліографічний опис

Мельников О. Ф. Іноземний досвід удосконалення системи підготовки державних службовців в Україні / А. В. Косенко, О. Ф. Мельников, П. Є. Минко // The XXVI International Science Conference «Topical issues of practice and science», May 18–21, 2021, London, Great Britain. – С. 267–273.

DOI