За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Застосування технологій машинного навчання для розпізнавання жестів рукою

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою кваліфікаційної роботи є розробка програмного забезпечення технології машинного навчання для розпізнавання жестів рукою для керування комп’ютером без використання клавіатури чи миші. У ході виконання кваліфікаційної роботи був проведений аналіз технології машинного навчання для визначеної предметної області, їх основні недоліки та переваги. Проаналізовано основні існуючі платформи машинного навчання. З усіх представлених варіантів було обрано платформу MediaPipe. Було розроблено програмне забезпечення, яке дозволяє завдяки алгоритмам заснованим на машинному навчанню рухати курсором або керувати налаштуванням гучності комп’ютера застосовуючи лише стандартну веб-камеру

Опис

Ключові слова

машинне навчання, веб-камера, комп’ютерний зір, фреймворк

Бібліографічний опис

Кушаков П. К. Застосування технологій машинного навчання для розпізнавання жестів рукою : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія / П. К. Кушаков ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 72 с.

DOI