Публікація:
Дослідження алгоритмів виявлення маневру повітряних цілей, принципів їх функціонування та можливості їх впровадження в РЛС ЗРВ ПС ЗС України

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2024

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

НАНГУ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Розглянуті алгоритми виявлення маневру ПЦ, що реалізовані в РЛС ЗРВ. Встановлено що, наприклад, в станції 9С32 використовується інформація каналів дальності та швидкості слідкуючої координатної системи та використовуються додаткові заходи (лінійна частотна модуляція сигналів або збільшення шпаруватості імпульсів в пачці, в залежності від обставин). За результатами аналізу було визначено доцільним додаткове використання двох алгоритмів визначення маневру. Перший ґрунтується на аналізі прискорень, що розраховуються за результатами оцінки координатної інформації. Другий ґрунтується на аналізі оцінки повного вектору швидкості та зміні його орієнтації у просторі. Подальші дослідження повинні бути спрямовані на розробку пропозицій щодо реалізацію запропонованого комплексу алгоритмів в РЛС ЗРВ ПС.

Опис

Ключові слова

алгоритми виявлення маневру, лінійна частотна модуляція сигналу

Бібліографічний опис

Дослідження алгоритмів виявлення маневру повітряних цілей, принципів їх функціонування та можливості їх впровадження в РЛС ЗРВ ПС ЗС України / М.А. Горобинський, Ю.О. Чміль, В.В. Борисов, О.В. Гречка, А.Г. Мокряк // Актуальні проблеми діяльності складових сектору безпеки і оборони України в умовах особливих правових режимів: поточний стан та шляхи вирішення : тези Міжнародної науково-практичної конференції, 28 березня 2024 р. – Харків : Вид-во НАНГУ, 2024. – С. 469-470.

DOI