Публікація:
Дослідження і класифікація електрофізіологічних сигналів за допомогою машинного навчання

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2024

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об’єкт дослідження – завдання класифікації біоелектричних сигналів. Мета роботи – застосування нейронних мереж та методу мультифрактального флуктуаційного аналізу для дослідження та класифікації біоелектричних сигналів. Методи дослідження – метод мультифрактального флуктуаційного аналізу (МФДФА) для аналізу даних та згорткові нейронні мережі (CNN) для класифікації. Результати експерименту демонструють, що обраний метод класифікації виявився досить точним і на тренувальному, і на тестовому наборах даних. Використання мультифрактальних характеристик у контексті дослідження біоелектричних сигналів могло б допомогти відділити корисну інформацію від шуму та покращити точність класифікації. Висновки з цієї роботи можуть бути використані для виявлення відхилень та для класифікації біоелектричних сигналів із застосуванням машинного навчання

Опис

Ключові слова

електрокардіограма (ЕКГ), часові ряди, згорткова нейронна мережа (CNN), метод мультифрактального флуктуаційного аналізу (МФДФА)

Бібліографічний опис

Харченко Я. О. Дослідження і класифікація електрофізіологічних сигналів за допомогою машинного навчання : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 124 Системний аналіз / Я. О. Харченко ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2024. – 67 с.

DOI