За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Система інтелектуальної ідентифікації дефектів пласких поверхонь

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2022

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Предметом дослідження є неронечіткі моделі та методи інтелектуальной ідентифікації дефектів 2D поверхонь на прикладі технологічного процесу виробництва сталевого прокату за умов поточної невизначеності кількості та характеристик дефектів. Об'єктом дослідження є процеси ідентифікації дефектів пласких поверхонь на прикладі поверхні сталевого прокату. Метою роботи є розробка системи інтелектуальної ідентифікації дефектів пласких поверхонь, що оброблюються в безперервних технологічних процесах, з використанням нечіткого та непромереженого підходів.

Опис

Ключові слова

інтелектуальні системи ідентифікації, нейронна мережа, нечіткий класифікатор, дефект

Бібліографічний опис

Юрченко О. В. Система інтелектуальної ідентифікації дефектів пласких поверхонь : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія / О. В. Юрченко ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2022. – 64 с.

DOI