Публікація:
Розробка та дослідження методу виявлення підозрілих на плагіат зображень в електронних документах

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2022

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об’єктом дослідження є питання кластеризації зображень, для найбільш точного їх віднесення до конкретної групи. Метою дослідження є розробка та дослідження методу виявлення підозрілих на плагіат зображень в електронних документах. У ході попередньої роботи було створено прототип застосунку, який знаходив підозрілі на плагіат зображення, використовуючи дескриптори SIFT та AKAZE. Проте у прототипу була одна вада – швидкодія. Для вирішення цієї проблеми, було змінено алгоритми попередньої обробки зображень, для більш точної локалізації можливих збігів із зображеннями у базі даних. У результаті проведеної роботи було покращено розроблений раніше прототип програмного застосунку для пошуку плагіату зображень у електронних документах.

Опис

Ключові слова

детектор, дескриптор повного циклу, SIFT, AKAZE, метод k-найближчих сусідів, NNDR, RANSAC, плагіат, нейронні мережі OPENCV

Бібліографічний опис

Попирєв Д. О. Розробка та дослідження методу виявлення підозрілих на плагіат зображень в електронних документах : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 122 Комп’ютерні науки / Д. О. Попирєв ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2022. – 70 с.

DOI