За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Аналіз багатовимірних даних за описом у формі множини компонент

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2022

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ХНУРЕ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У монографії розвиваються структурні технології аналізу багатовимірних даних в інтелектуальних системах. Основна увага приділяється ансамблевим моделям подання та оброблення даних у вигляді множини компонент. Запропоновано новітні методи класифікації зображень на підставі опису як множини дескрипторів ключових точок, проведено їх статистичне обґрунтування. Досліджуються нечіткі моделі подання та класифікації даних засобами інтервальної логіки. Описано результати програмного моделювання та експериментальних досліджень, що включають порівняльний аналіз результативності запропонованих підходів із традиційними структурними, нечіткими та статистичними методами. Підтверджено показники ефективності при вирішенні задач класифікації для прикладних баз даних та зображень. Рекомендовано для науково-технічних працівників та студентів, що розробляють, впроваджують та вивчають новітні інформаційні технології чи інтелектуальні методи аналізу багатовимірних даних. Монографія може бути корисною для здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Комп’ютерні науки» у галузі «Інформаційні технології».

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Гороховатський В. О. Аналіз багатовимірних даних за описом у формі множини компонент: монографія / В. О. Гороховатський, І. С. Творошенко ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків : ХНУРЕ, 2022. – 124 с. – ISBN 978-966-659-379-8.

DOI