Публікація:
Дослідження методів оброблення та розпізнавання рукописного тексту

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою дослідження є програмна реалізація досліджених методів оброблення та розпізнавання рукописних текстів, а також порівняння їх точності розпізнавання на базі створеного набору зразків. Розглянуто основні етапи оброблення зображення: перетворення зображення в градації сірого, видалення дефектів зображення і відділення тексту від фону. Застосовано такі фільтри для видалення дефектів зображення: фільтр Гауса (використовується для придушення високочастотного шуму), медіанний фільтр (використовується для придушення шуму «сіль і перець») і фільтр на основі вейвлет-перетворення. У результаті роботи здійснено програмну реалізацію застосунків для оброблення та розпізнавання рукописного тексту.

Опис

Ключові слова

оптичне розпізнавання символів, штучні нейронні мережі, шаблонний метод, структурний метод, ознаковий метод, прихована модель маркова, розпізнавання рукописного тексту

Бібліографічний опис

Бєлінський Я. В. Дослідження методів оброблення та розпізнавання рукописного тексту : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 122 Комп’ютерні науки / Я. В. Бєлінський ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 72 с.

DOI