За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Методи пошуку найкоротшого шляху проходження лабіринтів за допомогою засобів обчислювального інтелекту

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою кваліфікаційної роботи є дослідження роботи засобів обчислювального інтелекту у контексті задач із розв’язування лабіринтів та пошуку найкоротшого шляху через них. У ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено застосунок, який виконує пошук найкоротшого шляху через заданий користувачем лабіринт усіма аналізованими алгоритмами. Реалізовані алгоритми було протестовано на наборі лабіринтів із різними умовами. Також проведено аналіз роботи цих алгоритмів у порівнянні із класичними алгоритми (такими як алгоритм Дейкстри).

Опис

Ключові слова

лабіринт, граф, маршрут, найкоротший шлях, алгоритм Дейкстри, алгоритм пошуку А*, алгоритм жадібного пошуку, алгоритм Лі, генетичний алгоритм, мурашиний алгоритм, алгоритм імітації відпалу

Бібліографічний опис

Солонцевой Д. М. Методи пошуку найкоротшого шляху проходження лабіринтів за допомогою засобів обчислювального інтелекту : пояснювальна записка до валіфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія / Д. М. Солонцевой ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 95 с.

DOI