За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Методи прогнозування розвитку пандемій на основі штучних нейронних мереж з урахуванням зовнішніх факторів

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою кваліфікаційної є дослідження методів прогнозування пандемій з урахуванням зовнішніх чинників. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз існуючих методів прогнозування пандемій, їх переваг та недоліків. Було вивчено процес очищення даних часових рядів, побудову та дослідження нейронних мереж для прогнозування часових рядів, а саме моделей нейронних мереж LSTM, RNN, TCN та CNN на основі Keras та Tensorflow. Дослідження проводилися із застосуванням актуальних даних щодо розвитку пандемії COVID-19. Розроблений програмний продукт дозволяє виконувати порівняння та аналіз 4 типів штучних нейронних мереж, а також виконувати за їх допомогою прогнозування розвитку пандемії COVID-19.

Опис

Ключові слова

штучна нейронна мережа, часові ряди, COVID-19, LSTM, RNN, TCN, CNN, прогнозування, MSE, Tensorflow, Keras, Python

Бібліографічний опис

Мотькін М. А. Методи прогнозування розвитку пандемій на основі штучних нейронних мереж з урахуванням зовнішніх факторів : пояснювальна записка до валіфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія / М. А. Мотькін ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 86 с.

DOI