Публікація:
Практична реалізація та експериментальні дослідження запропонованого програмного забезпечення

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ХНУРЕ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Проведені результати експериментальних (порівняльних) досліджень показали, що в процесі функціональних оперативних втручань на структурах проміжного і середнього мозку малотравматичні траєкторії нейрохірургічного доступу розташовуються в межах традиційних ділянок хірургічного доступу до цих структур. Проведено дискримінантний аналіз між вихідними даними інтерактивного та комп'ютерного планування, за результатами якого зменшені ймовірності помилок у врахуванні площі м'язів та результуючого моменту сили на 14% та 19% відповідно. Це пояснюється врахуванням у математичній моделі додаткових топографо-анатомічних даних у визначенні ділянок прикріплення окорухових м'язів. Запропоновано використовувати в передопераційному хірургічному плануванні комп'ютерну систему, яка підвищує ефективність хірургічного втручання на 27%. Комп’ютерна система значно скорочує час перебування пацієнта під наркозом за рахунок швидкості та зручності отримання необхідних розрахунків.

Опис

Ключові слова

офтальмологія, медична робототехніка, інтроскопічна візуалізація, окорухові м'язи, малоінвазивні втручання, оптична навігація

Бібліографічний опис

Практична реалізація та експериментальні дослідження запропонованого програмного забезпечення // Комп'ютерне планування малоінвазивних втручань в офтальмології та нейрохірургії : монографія / О. Г. Аврунін, Д.В. Кухаренко, В.О. П’ятикоп, В.В. Семенець, М.Ю. Тимкович, В.О. Філатов ; ХНУРЕ. – Харків, 2020. – Розд. 3. – С. 93–150.

DOI