За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Спосіб визначення сигналів кутової орієнтації літального апарата з використанням сигналів супутникової навігації та магнітометра та захистом від перехоплення керування

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Спосіб визначення сигналів кутової орієнтації літального апарата з використанням сигналів супутникової навігації та магнітометра та захистом від перехоплення керування, у якому вимірювання сигналів напруженості магнітного поля Землі здійснюють з використанням трьох магнітометрів, орієнтованих за трьома взаємно перпендикулярними осями зв'язаної з літальним апаратом системи координат, сигнал курсу визначають за допомогою системи супутникової навігації, а тангажа і крену знаходять за визначеними формулами. У момент глушіння сигналу бортова система безпілотного літального апарата (БПЛА) запам'ятовує останні координати з GPS і, маючи на борту карту місцевості, будує зворотний маршрут для повернення в безпечну зону. Для нівелювання похибки інерційної системи позиціонування, яка накопичується з часом, бортова система використовує джерело сигналу антени-глушилки, як точку для розрахунку свого поточного місцезнаходження, для чого у бортової системи є дані з двох фазових антен-пеленгаторів, які визначають кутову позицію і відстань між антенами. При цьому кутову позицію та визначення точної відстані між БПЛА і антеною розраховують за визначеними формулами.

Опис

Ключові слова

GPS-система, сигнал кутової орієнтації, супутникова навігація, перехоплення керування

Бібліографічний опис

Пат. 142431 Україна, МПК G 01 C 21/08. Спосіб визначення сигналів кутової орієнтації літального апарата з використанням сигналів супутникової навігації та магнітометра та захистом від перехоплення керування / Ю. Є. Хорошайло, та ін. – № u 201910491 ; заявл. 21.10.2019 ; опубл. 10.06.2020, Бюл. № 11. – 7 с. : іл.

DOI

Колекції