За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Оздоровчі засоби української бойової культури в фізичному вихованні студентів

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Видавництво «Алатон»

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Показано, що для зміцнення здоров’я студентів в Харківському національному університеті радіоелектроніки широко застосовуються перевірені часом оздоровчі та тренувальні засоби українських національних видів єдиноборств, зокрема хортингу. Хортинг – це визнаний державою сучасний національний спорт, який засновано на славетних бойових традиціях Запорізьких козаків. Показано, що системні наукові дослідження, проведені групою викладачів кафедри фізичного виховання та спорту ХНУРЕ, дають високу ефективність методик оздоровлення української бойової культури.

Опис

Ключові слова

хортинг, бойові традиції, фізичне виховання, єдиноборства

Бібліографічний опис

Литвиненко А. М. Оздоровчі засоби української бойової культури в фізичному вихованні студентів / А. М. Литвиненко // Матеріали ІІІ міжнародного симпозіуму «Освіта і здоров'я підростаючого покоління». – Вип. 3. – Ч. 1. – К.: Алатон, 2021. – С. 226-227.

DOI