Публікація:
Рекомендаційна система з приготування страв для набору розпізнаних та класифікованих продуктів харчування

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2024

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Мета дослідження – розробка рекомендаційної системи для приготування страв на основі розпізнаних та класифікованих продуктів харчування. Система має автоматично ідентифікувати продукти за зображеннями, класифікувати їх за категоріями, надавати користувачам персоналізовані рецепти та рекомендації щодо приготування страв, враховуючи їхні вподобання та наявні інгредієнти. Методи дослідження включають аналіз літератури та існуючих систем, використання методів машинного навчання та комп'ютерного зору для розпізнавання продуктів харчування за допомогою нейронних мереж. Розробка алгоритмів класифікації та бази даних рецептів і продуктів харчування забезпечить ефективний пошук рецептів на основі наявних інгредієнтів. Реалізація прототипу з використанням камер та міні-комп'ютера дозволить ефективно інтегрувати систему у місця зберігання продуктів. Область застосування – в побуті для інтеграції з "нерозумними" холодильниками та мобільними додатками, в закладах громадського харчування для оптимізації використання інгредієнтів, а також у рітейлі для допомоги покупцям у виборі продуктів та зменшення втрат та харчових відходів внаслідок закінчення термінів придатності. Соціальні проекти можуть використовувати систему для оптимального розподілу харчових продуктів серед нужденних.

Опис

Ключові слова

харчування, приготування страв

Бібліографічний опис

Варламов М. Д. Рекомендаційна система з приготування страв для набору розпізнаних та класифікованих продуктів харчування : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 122 Комп'ютерні науки / М. Д. Варламов ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2024. – 82 с.

DOI