Публікація:
Дослідження та розробка методу детекції об’єктів з використанням нейромереж

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2025

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об’єктом дослідження є процес розпізнавання харчових продуктів у режимі реального часу з використанням нейронних мереж. Метою дослідження є аналіз та оптимізація процесу розпізнавання харчових продуктів із застосуванням нейронних мереж, розробка та впровадження різних моделей для цього завдання, а також порівняння їхньої ефективності за допомогою власного набору даних. В рамках дослідження розглядалися архітектури SSD-MobileNetV2-320, SSD-MobileNetV2-FPNLite320, EfficientDet-D0 у форматах SavedModel, TFLite і квантовані версії. Ефективність моделей оцінювали за метрикою mAP, кількістю правильно ідентифікованих об’єктів, часом обробки за офіційними бенчмарками TensorFlow, виконанням у Python-скриптах і мобільному застосунку для визначення їхньої придатності. У результаті дослідження було розроблено метод розпізнавання харчових продуктів, створено датасет та мобільний застосунок.

Опис

Ключові слова

комп’ютерний зір, розпізнавання харчових продуктів, квантована модель, точність розпізнавання, швидкість інференсу

Бібліографічний опис

Стрельцов О. А. Дослідження та розробка методу детекції об’єктів з використанням нейромереж : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 122 Комп’ютерні науки / О. А. Стрельцов ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2025. – 89 с.

DOI