Публікація:
Дослідження та розробка застосунку для аналізу вразливостей серверних операційних систем за допомогою даних з відкритих джерел

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2024

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об’єктом дослідження є серверні операційні системи та їх вразливості. Метою дослідження є розробка програмного засобу для статистичного аналізу вразливостей серверних операційних систем та розробка аналітичного методу для прийняття рішень по вибору найбільш безпечної операційної системи. Нині інформація про вразливості публікується загальнодоступних базах даних і може бути використана для аналізу інформаційної безпеки. В роботі пропонується програмна реалізація для збору даних про вразливості й експлойти з метою подальших аналітичних досліджень, а також проведена програмна симуляція системи, яка в кожний проміжок часу вибирає найбільш безпечні програмні компоненти для своєї роботи. Перспективою подальших досліджень є масштабування запропонованого підходу для аналізу інших компонентів вебсистеми, тобто серверів баз даних, вебсерверів, серверів вебзастосунків та ін.

Опис

Ключові слова

інформаційна безпека, вразливість, експлойти

Бібліографічний опис

Білобородов О. Ю. Дослідження та розробка застосунку для аналізу вразливостей серверних операційних систем за допомогою даних з відкритих джерел : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 122 Комп’ютерні науки / О. Ю. Білобородов ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2024. – 63 с.

DOI