За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Монітор дихання та серцевого ритму при фізичних навантаженнях

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Визначено, що для підвищення ефективності тренувань необхідно виконувати моніторинг дихання та серцевого ритму. За даними моніторингу дихання можливо визначати перехід від носового дихання до дихання ротом, що важливо при розвиванні навантаження під час виконання фізичних вправ. За даними моніторингу серцевого ритму можливо визначати зони тренувань та відповідні порогові рівні, які характеризують процеси метаболізму під час виконання фізичних вправ. Аналіз отриманих даних щодо відповідності частоти серцевого ритму частоті дихання дозволяє проводити контроль фізичного стану спортсменів під час виконання різних фізичних вправ та навантажень. Перспективою роботи є відстеження оксигенації крові під час фізичних навантажень за допомогою пульсоксиметрії.

Опис

Ключові слова

монітор дихання , серцевий ритм, фізичні навантаження

Бібліографічний опис

Іванов О. А. Монітор дихання та серцевого ритму при фізичних навантаженнях: анотація кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 163 — Біомедична інженерія / О.А. Іванов; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. –58 с.

DOI