За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Використання комп’ютерного зору для розпізнавання образів

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ГО «Європейська наукова платформа»

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

На даний момент комп’ютерні методи, що імітують людський зір, використовуються не тільки для виявлення, відстежування і класифікації об’єктів, але й для таких задач як розпізнавання тексту, ідентифікації предметів і людей, відновлювання зображення, оцінки руху, автопілотування, а також діагностики захворювань. Одним з основних напрямків використання комп’ютерного зору є розпізнавання образів – це використання комп’ютерних алгоритмів для виявлення закономірностей даних. Він класифікує дані на основі статистичної інформації або знань, отриманих із шаблонів, та їх представлення.

Опис

Ключові слова

розпізнавання образів, оптичне розпізнавання символів

Бібліографічний опис

Омельченко С. О. Використання комп’ютерного зору для розпізнавання образів / С. О. Омельченко // Глобалізація наукових знань: міжнародна співпраця та інтеграція галузей наук: матеріали II Міжнародної студентської наукової конференції (Т. 1), м. Біла Церква, 22 жовтня, 2021 рік / ГО «Молодіжна наукова ліга». — Вінниця : ГО «Європейська наукова платформа», 2021. — С.108-110.

DOI