За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Оптоелектронна система для вимірювання кутових і лінійних координат у тривимірному просторі

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Оптоелектронна система для вимірювання кутових і лінійних координат у тривимірному просторі включає систему для вимірювання кутових і лінійних координат у тривимірному просторі, яка складається з двох блоків: лазерного позиціонера (ЛП), що містить послідовно з'єднані випромінювач світлового когерентного пучка і систему з двох дзеркал зі зрізом 45°, до якої під'єднана система обертання ЛП, що містить послідовно з'єднані двигун і систему передачі, і блок скануючої апертури (СА), що в свою чергу містить послідовно з'єднані систему обертання СА, дзеркало зі зрізом 45°, систему лінз, фільтр, фотодетектор, дзеркало має зв'язок зі входом датчика нуля, систему обробки та керування, на базі мікроконтролера з вбудованим АЦП, для керування та узгоджування роботи лазерного позиціонера та скануючої апертури, що з'єднана з блоками ЛП і СА, а також один вхід якої з'єднано з виходом датчика нуля, а другий - з виходом фотодетектора. Додатково в систему введено блок, що забезпечує мобільність, який складається з каретки, крокового двигуна та набору розкладних рейок, що забезпечують рух пристрою по колу для сканування.

Опис

Ключові слова

тріангуляція, геодезія, радіоелектроніка, метрологія

Бібліографічний опис

Пат. 147940 Україна, МПК G 01 C 3/00 G 01 C 1/00. Оптоелектронна система для вимірювання кутових і лінійних координат у тривимірному просторі / О. Ю. Сергієнко, та ін. – № u 202008418 ; заявл. 28.12.2020 ; опубл. 23.06.2021, Бюл. № 25 . – 5 с. : іл.

DOI

Колекції