За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Пріоритети науково-інноваційної діяльності України в умовах нової промислової революції та асоціації з ЄС

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2018

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

НДІ ПЗІР НАПрН України

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У результаті проведених досліджень встановлено, що до сучасних глобальних тенденцій розвитку світової економіки і суспільства слід віднести: (1) людська раса старішає, одночасно зростає середній клас і розширюється нерівність; (2) сталий розвиток світової економіки стає більш уразливим до викликів і слабких сторін глобалізації; (3) революція технологій перетворює суспільство, при цьому оцифровування є фактором і наслідком радикальних, незворотних змін; (4) дефіцит ресурсів стає більш проблемним із зростанням споживання енергії і перехідною структурою виробництва; (5) взаємозалежність країн, що сьогодні є фактом глобального життя, не супроводжується зміцненням глобального управління, при цьому світовий порядок стає більш крихким і непередбачуваним. Як наслідок, одночасно відбуваються економічна і технологічна революція, соціальна і демократична революція, геополітична революція [1].

Опис

Ключові слова

нові індустріальні країни, регулювання приросту населення

Бібліографічний опис

Матюшенко І. Ю. Пріоритети науково-інноваційної діяльності України в умовах нової промислової революції та асоціації з ЄС / І. Ю. Матюшенко, М. С. Пасмор // Правова наука та інноваційна діяльність в умовах євроінтеграційних процесів : зб. матеріалів круглого столу, 8 червня 2018 р. – Харків : НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018. – С. 89–103.

DOI