Публікація: Розроблення застосунку для розпізнавання та класифікації образів кулінарних страв
Завантаження...
Дата
2021
Автори
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавництво
Анотація
Об’єктом роботи є процес розроблення застосунку для розпізнавання та класифікації кулінарних страв. Метою роботи є розроблення програмного застосунку із застосуванням методів глибокого машинного навчання, спрямованого на розпізнавання та класифікацію кулінарних страв. Проведено дослідження класичних методів розпізнавання та класифікації образів та методів на основі нейронних мереж. Досліджено можливості бібліотеки глибокого навчання TensorFlow, особливості роботи CNN. Розроблено власний підхід до вирішення задачі. У результаті роботи отримано програмний застосунок для розпізнавання та класифікації кулінарних страв.
Опис
Ключові слова
комп’ютерний зір, розпізнавання та класифікація образів, машинне навчання, глибоке навчання, нейронні мережі, згорткові нейронні мережі
Бібліографічний опис
Темчур К. О. Розроблення застосунку для розпізнавання та класифікації образів кулінарних страв : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні, спеціальність 122 - Комп’ютерні науки / К. О. Темчур ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 77 с.