Публікація: Математичні основи оцінювання невизначеності вимірювань
| dc.contributor.author | Боцюра, О. А. | |
| dc.contributor.author | Захаров, І. П. | |
| dc.date.accessioned | 2025-11-14T20:57:12Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.description.abstract | Розглянуто застосування математичних операцій, які необхідно виконувати під час оцінювання невизначеності вимірювань: отримання статистичних оцінок розсіювання показань індикаційних вимірювальних приладів; розрахунок стандартної інструментальної невизначеності вимірювань повірених та відкаліброваних засобів вимірювальної техніки; правила розрахунку сумарної стандартної та розширеної невизначеності для прямих одноразових та багаторазових вимірювань; техніка розрахунку частинних похідних при отриманні коефіцієнтів чутливості; процедура оцінювання невизначеності непрямих вимірювань з урахуванням кореляції між результатами вимірювань вхідних величин; складання бюджетів невизначеності для всіх видів вимірювань; застосування методу частинних прирощень та методу Монте-Карло для автоматизації оцінювання невизначеності вимірювань. Призначено для студентів, аспірантів та викладачів ВНЗ, а також фахівців у галузі метрології і вимірювальної техніки | |
| dc.identifier.citation | Боцюра О. А. Математичні основи оцінювання невизначеності вимірювань : навчальний посібник / О. А. Боцюра, І. П. Захаров. – Харків: ТОВ «Оберіг», 2025. – 136 с. | |
| dc.identifier.isbn | 978-966-8689-76-5 | |
| dc.identifier.uri | https://openarchive.nure.ua/handle/document/33031 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.publisher | ТОВ «Оберіг» | |
| dc.subject | TECHNOLOGY | |
| dc.title | Математичні основи оцінювання невизначеності вимірювань | |
| dc.type | Book | |
| dspace.entity.type | Publication |
Файли
Оригінальний пакунок
1 - 1 з 1
Завантаження...
- Назва:
- botsura_2025.pdf
- Розмір:
- 1.61 MB
- Формат:
- Adobe Portable Document Format
Пакунок ліцензії
1 - 1 з 1
Завантаження...
- Назва:
- license.txt
- Розмір:
- 10.74 KB
- Формат:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Опис: