За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Дослідження та використання алгоритмів еволюційного моделювання в інтелектуальних системах прийняття рішень

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об'єкт дослідження – алгоритми еволюційного моделювання. Предмет дослідження – застосування алгоритмів еволюційного моделювання в інтелектуальних системах прийняття рішень на прикладі алгоритму мурашиних колоній. Було проведено вивчення і аналіз існуючої літератури з даної теми, порівняння алгоритмів еволюційного моделювання, та дослідження алгоритму мурашиних колоній, які їх реалізують на основі існуючих даних в літературі, проектування і реалізація інтелектуальних систем прийняття рішень.

Опис

Ключові слова

алгоритм мурашиних колоній, еволюційний алгоритм, інтелектуальна система прийняття рішень, оптимальний пошук, проектування системи

Бібліографічний опис

Авдусь А. В. Дослідження та використання алгоритмів еволюційного моделювання в інтелектуальних системах прийняття рішень : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 122 – Комп’ютерні науки / А. В. Авдусь ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2020. – 139 с.

DOI