Публікація:
Оцінювання системи управління якістю продуктів функціонального призначення пробіотичного типу

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Дослідницькі проекти

Організаційні одиниці

Випуск журналу

Анотація

Надано результати мікробіологічних досліджень харчових продуктів функціонального призначення пробіотичного типу, які вказують на те, що існуюча система управління якістю не виконує своїх функцій, оскільки бактеріальний вміст більшості проаналізованих зразків промислово вироблених продуктів не відповідає заявленому виробником, а зразки продуктів, куплених на стихійних ринках, мають бактеріальні забруднення. До того ж відсутня достатня лабораторна база для незалежного оцінювання якості продовольчих товарів. Приведены результаты микробиологических исследований пищевых продуктов функционального назначения пробиотического типа, которые указывают на то, что существующая система управления качеством не выполняет своих функций, так как бактериальный состав большинства проанализированных образцов промышленно изготовленных продуктов не соответствует заявленному изготовителем, а образцы продуктов, купленных на стихийных рынках, имеют бактериальные загрязнения. К тому же отсутствует достаточная лабораторная база для независимой оценки качества продовольственных товаров. Results of microbiological testing of probiotic type functional food are given, which indicating that the existing quality management system is not fulfilling its function because bacterial content of most of the analyzed samples of industrially manufactured products is not as declared by the manufacturer, and samples of products purchased at natural markets have bacterial contamination. Moreover, sufficient laboratory facilities for an independent evaluation of the quality of food products are not exist.

Опис

Цитування

Оцінювання системи управління якістю продуктів функціонального призначення пробіотичного типу / В. О. Ярута, В. М. Бондаренко, Т. Г. Білова, І. О. Побіженко // Системи обробки інформації. – 2015. – № 11(136). – С. 116-118.

DOI

Схвалення

Рецензія

Доповнено

На які посилаються