За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Технології IoT при розробці концепцій розумного міста

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою атестаційної роботи є застосування технології IoT при розробці концепцій розумного міста. У ході виконання атестаційної роботи були розглянуті питання, пов'язані з терміном "Internet of Things" і його застосуванням для розвитку "Smart city". "Smart city" – це нова концепція по впровадженню технологій (інформаційних і комунікаційних) для управління життям сучасного міста. Технології покликані поліпшити життя населення міст, підвищити рівень комфорту: - знизити витрати електрики і води, підвищити якість обслуговування, оптимізувати роботу всіх служб міста. У атестаційній роботі показано практичне використання IoT в "Smart city", застосування технології LoRaWAN, принцип роботи мережі. Вивчено та проаналізовано досвід застосування протоколу мережі LoRaWAN.

Опис

Ключові слова

бездротова мережа, протокол, В.А.Т.М.A.N., GPS, M2M, WI-FI, WLAN, WSN

Бібліографічний опис

Карцев А. В. Технології IoT при розробці концепцій розумного міста: пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія / А. В. Карцев; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2020. – 81 с.

DOI