За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Гібридні методи кластеризації цифрових зображень в автономних системах комп'ютерного зору

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою атестаційної роботи є дослідити тему кластеризації цифрових зображень та розробити додаток, який реалізує гібридний алгоритм кластеризації цифрових зображень. У ході виконання атестаційної роботи була розглянута тема кластерного аналізу, а саме актуальність, проблеми та перспективи розвитку цього напряму. Також розібрані різноманітні нюанси щодо формування та обробки цифрових зображень. Було описано теоретичний процес розробки гібридного алгоритму кластеризації цифрових зображень, від етапу передобробки зображення до етапу самої кластеризації. У фінальній частині було розроблено прототип, який може проводити поділ вхідного цифрового зображення на кластери.

Опис

Ключові слова

цифрове зображення, кластерізація, передобробка, системи реального часу, системи розпізнавання образів

Бібліографічний опис

Вакулік Є. В. Гібридні методи кластеризації цифрових зображень в автономних системах комп'ютерного зору : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія / Є. В. Вакулік ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2020. – 73 с.

DOI