За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Високовольтне імпульсне джерело живлення магнетрона

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ХНУРЕ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У даній роботі запропоновано схему вторинного високовольтного імпульсного модулятора для електроживлення НВЧ генератора магнетронного типу. Пічний магнетрон, який виступає в ролі навантаження, найбільш широко використовуваний серед в акуумних п риладів Н ВЧ, м ає свої особливості пов'язані зі спеціальними режимами його роботи (перебудовою частоти генерації, синхронізацією генеруючих коливань і т. ін.). Створення універсальних високовольтних джерел живлення (ВДЖ) для різних магнетронів ускладнено розкидом їх електричних параметрів. Запропонований 2-кВт ВДЖ з керуванням складається з перетворювача змінної напруги 220 В (50 Гц) в постійне 310 В з пристроєм плавного пуску, а також джерела живлення (ДЖ) для блоків управління і захисту від перевантажень. Таке рішення дозволяє отримати більш стабільну роботу магнетронного генератора.

Опис

Ключові слова

НВЧ-генератор магнетронного типу, високовольтне джерело живлення, імпульсний модулятор, анодний струм, напруга розжарення, вольт-амперна характеристика

Бібліографічний опис

Фролова Т. І. Високовольтне імпульсне джерело живлення магнетрона / Т. І. Фролова, С. В. Іванов // Прикладна радіоелектроніка: наук.-техн. журнал. – 2019. Том 18. № 3, 4. – С. 202–207.

DOI