Публікація:
Розробка методу оптимізації конструктивно-технологічних параметрів за критерієм оптичних полів

Немає доступних мініатюр

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Магістерська атестаційна робота спрямована на забезпечення стабільності геометричних і оптичних характеристик компонентів, у процесі виробництва оптичних волокон, що обумовлює необхідну широкополосність, задані втрати та ефективність системи передачі інформації. Метою роботи є розробка і дослідження методу визначення конструктивно-технологічних параметрів волоконно-оптичних з'єднувачів. Об'єктом дослідження є оптичний наконечник з'єднувача волоконно-оптичних ліній. Предметом дослідження є метод визначення конструктивно-технологічних параметрів волоконно-оптических з'єднувачів. Для визначення комплексу параметрів розроблена методика обробки зображень, алгоритм і програмне забезпечення. Для обробки зображень, отриманих інтерференційним методом і методом ближнього поля, застосовувалися перетворення Фур'є і Гілберта. Програмне забезпечення додатка розроблене мовою C++ і орієнтовано на роботу під керуванням операційної системи Wіndows.

Опис

Ключові слова

оптичне волокно, параметри шорсткості, перетворення фур'є, перетворення гілберта, інтерференційний метод, метод ближнього поля, обробка зображень

Бібліографічний опис

Бушнєв Д. В. Розробка методу оптимізації конструктивно-технологічних параметрів за критерієм оптичних полів : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 151 – Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології / Д. В. Бушнєв ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки, кафедра комп’ютерно-інтегрованих технологій, автоматизації та мехатроніки. – Харків, 2019. – 81 с.

DOI