За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Юридична відповідальність державних службовців за трудовим законодавством України: теорія, практика, проблеми

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Константа

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Книга присвячена визначенню проблем юридичної відповідальності державних службовців за трудовим законодавством України та формулюванню шляхів їх вирішення. В першому розділі надається загальна характеристика юридичної відповідальності державних службовців як суб’єктів трудового права. В другому та відповідно третьому розділах розкриваються основні засади дисциплінарної та матеріальної відповідальності державних службовців за трудовим законодавством України. В четвертому розділі вивчено міжнародний досвід врегулювання юридичної відповідальності державних службовців за трудовим законодавством та надано пропозиції щодо запозичення зарубіжного досвіду правового регулювання юридичної відповідальності державних службовців до національного законодавства та практики. Результатом проведеного комплексного наукового дослідження дисциплінарної та матеріальної відповідальності державних службовців як суб’єктів трудового права, здійсненого на підставі аналізу чинного законодавства України та зарубіжних держав (Іспанії, Італії, Румунії, Франції, США, Азербайджану, Білорусі, Молдови та Російської Федерації), практики його реалізації, зокрема в судовому порядку, а також осмислення актуальних теоретичних напрацювань українських та зарубіжних вчених у галузі права стало вирішення важливої наукової проблеми, що полягала у необхідності переосмислення наразі триваючої реформи законодавства України про працю у частині правового регулювання юридичної відповідальності державних службовців та формулювання відповідної концепції означеної відповідальності.

Опис

Ключові слова

юридична відповідальність, матеріальна відповідальність, дисциплінарна відповідальність, державні службовці, зарубіжний досвід, судова практика, вдосконалення, legal liability, liability, disciplinary liability, material liability, civil servants, foreign experience, judicial practice

Бібліографічний опис

Коротких А. Ю. Юридична відповідальність державних службовців за трудовим законодавством України: теорія, практика, проблеми: монографія / А. Ю. Коротких. – Харків: Константа, 2019. – 420 с.

DOI