За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Аналіз атак спеціального типу щодо ntru-подібного алгоритму

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2018

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ХНУРЭ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Розвиток та створення квантового комп’ютеру спричинили необхідність пошуку квантово стійких криптографічних механізмів та формування вимог до них. Так, NIST США восени 2017 року прийняв на конкурс постквантових 69 пакетів з кандидатами механізмів асиметричного криптоперетворення (електронні підписи (ЕП), асиметричні шифри(АСШ) та протоколи інкапсуляції ключів(ПІК)), які пройшли попередні тестування. В процесі підготовки кандидатів розробниками враховано, що для практичного застосування механізми криптоперетворення мають задовольняти вимогам криптографічної стійкості, швидкодії та в певній мірі мають бути мало ресурсними. Серед висунутих вимог щодо криптографічної стійкості особливе значення мають спеціальні вимоги щодо каналів витоку по стороннім каналам та можливостям їх перекриття. З’ясувалось, що ця проблема є недостатньо добре вивченою, хоча і надзвичайно актуальною. Мета статі – огляд та класифікація атак по стороннім каналам, а також викладення узагальнених підходів до перекриття або ослаблення впливу таких атак в постквантовий період в АСШ NTRU Prime IIT Ukraine

Опис

Ключові слова

криптографічний механізм, асиметричне криптоперетворення

Бібліографічний опис

Качко О.Г. Аналіз атак спеціального типу щодо ntru-подібного алгоритму / О. Г. Качко, Ю. І. Горбенко, О. С. Акользіна // Радиотехника : Всеукр. межвед. науч.-техн. сб. – 2018. – №193. – С. 35–40.

DOI

Колекції