За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни «Проектування пристроїв на мікроконтролерах і ПЛІС. Моделювання цифрових сигналів засобами Matlab і VHDL»

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ХНУРЕ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою дисципліни «Проектування пристроїв на мікроконтролерах і ПЛІС. Моделювання цифрових сигналів засобами Matlab і VHDL» є вивчення математичних засад цифрової обробки сигналів та опанування основних алгоритмів, які застосовують для аналізу та синтезу пристроїв цифрової фільтрації сигналів. Лабораторні роботи спрямовані на вивчення студентами видів і моделей дискретних сигналів, їх часових, спектральних і кореляційних характеристик, методик застосування прямого та оберненого Z-перетворення, характеристик цифрових фільтрів; методів аналізу і синтезу цифрових фільтрів. У ході виконання лабораторних робіт студенти навчаться розраховувати спектральні, часові і кореляційні характеристики дискретних сигналів, знаходити їхні Z – зображення, визначати системну функцію цифрових фільтрів, розраховувати часові й частотні характеристики ЦФ, будувати структурні схеми цифрових фільтрів у прямій, канонічній, каскадній і паралельній формах, синтезувати фільтри із безкінечною і кінечною імпульсними характеристиками.

Опис

Ключові слова

моделювання цифрових сигналів, MATLAB, VHDL, проектування пристроїв, мікроконтролери, ПЛІС, синтез фільтрів

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни «Проектування пристроїв на мікроконтролерах і ПЛІС. Моделювання цифрових сигналів засобами Matlab і VHDL» для студентів усіх форм навчання спеціальностей: 125 – «Кібербезпека» (СТЗІ), 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 152 – «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», 163 – «Біомедічна інженерія», 171 – «Електроніка», 172 – «Телекомунікації та радіотехніка», 173 – «Авіоніка» / [Електронний ресурс] Упоряд.: І.В. Свид, І.І. Обод, О.В. Воргуль, Л.Ф. Сайківська, О.В. Зубков. – Електронне видання. – Харків: ХНУРЕ, 2019. – 75 с. – pdf 1,71 Мb.

DOI