За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Фрактальний аналіз скатерограми

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Проведено аналіз скатерограм добових тестових сигналів для нормального синусового ритму і аритмії, встановлено наявність сильного кореляційного зв’язку між показником фрактальної розмірності і стандартними показниками ВСР у нормі і його відсутність при аритмії. Розраховано стандартні показники варіабельності ритму серця і показник фрактальної розмірності скатерограм для 1-хвилинних інтервалів. За результатами розрахунків проведено кластерний аналіз даних методом k-means, визначено середні групові значення показника фрактальної розмірності і геометричних параметрів скатерограми. За результатами факторного аналізу визначено набір показників для оцінювання скатерограми 1-хвилинного інтервалу.

Опис

Ключові слова

скатерограма, аналіз фрактальний

Бібліографічний опис

Фрактальний аналіз скатерограми / О.М. Величко, Садам Еяд Хамед Ал-Халалмех , Е. А. Міхайлова, Т. А. Колеснікова // Системи обробки інформації. - 2019. -№3(158). – С.42-- 53

DOI