Информационная технология прогнозирования нестационарных временных рядов с использованием сингулярного спектрального анализа - Чистякова, А. А.; Шамша, Б. В. (My University, 2014)
В роботі запропонована інформаційна технологія прогнозування нестаціонарних часови рядів, які не зводяться до стаціонарних, характеризуються нелінійним трендом та завуальованими періодичними компонентами. З метою побудови моделі прогнозування визначається поведінка компонент часового ряду у декілької просторах, побудованних з використанням методу сингулярного спектрального аналізу (SSA). An information technology for predicting non-stationary time series is proposed, which are not reducible to stationary ones, characterized by a nonlinear trend and veiled periodic components. For the construction of the prediction model, the behavior of time-series components is determined in several phase spaces constructed using the method of singular spectral analysis.
Keywords: временной ряд; информационная технология; сингулярный спектральный анализ; фазовое пространство