Використання скриптів в blender для автоматизації процесу створення 3d-моделей та анімації - Козуб, Д. П. (My University, 2023)
Обʼєктом роботи є створення пакету скриптів, що вдосконалює функціонал Blender, додає нові інструменти, функції та можливості, які оптимізують програму. Метою даної кваліфікаційної роботи є використання мови програмування Python у розробці скриптів для Blender. Сьогодні програмна реалізація багатьох методів недоступна, що говорить про актуальність вибраної теми. Тому ідея створення програмного продукту в галузі 3D моделювання обʼєктів матиме всі необхідні функції, що відповідатимуть поставленій задачі для задовільнення потреб користувача у вивченні обраної теми. У результаті роботи був створений ресурс для розробників, які бажають вивчити інтерфейс скриптів в Blender, а також використовувати їх для розширення можливостей та налаштування робочого процесу в цій популярній програмі для 3D-моделювання та анімації.
Keywords: програмне забезпечення для 3d; скріптинг python; blender api; оптимізація робочого процесу; створення унікальних доповнень; візуалізація даних