Управління трафіком у мережах передачі даних на основі протоколу TCP - Чурсін, А. В. (My University, 2025)
Об'єкти дослідження – протокол TCP, механізми управління трафіком. Мета роботи – загальний аналіз підходів і механізмів управління трафіком у мережах передачі даних на основі протоколу TCP. Зроблено аналіз механізмів управління потоками трафіку, що підтримуються протоколом TCP у процесі передачі даних. За напрям проведення аналізу взятий метод передачі з підтвердженням на основі алгоритму ковзного вікна, робота якого направлена на запит повторної передачі у разі виявлення втрати або помилки при передачі TCP-сегменту. Запропонована загальна методика проведення оцінки середнього часу затримки отримання підтверджень для певної кількості сегментів ТСР, що були передані, і визначення тайм-ауту повторної передачі.
Keywords: протокол TCP; TCP -сегмент; квитанція; квитування; управління трафіком; передача з підтвердженням; запит повторної передачі; метод ковзного вікна; метод простою джерела