Оцінювання витрат на проведення рефакторингу бази даних інформаційної системи, яка експлуатується - Євланов, М. В.; Юр'єв, І. О.; Мірошниченко, Д. О. (ХНУРЕ, 2023)
Розглянуто основні особливості прийняття рішень щодо доцільності здійснення рефакторингу бази даних. Встановлено, що подібні рішення рекомендується приймати виключно на основі інтуїції та досвіду особи, яка приймає рішення. Розроблені моделі оцінювання кількості рядків основних SQL-кoмaнд, які використовуються в процесі рефакторингу бази даних. Вдосконалено модель СОСОМО П, яка дозволяє оцінити трудовитрати та витрати часу на проведення рефакторингу бази даних. Проведено експериментальну перевірку отриманих результатів.
Keywords: рефакторинг