Використання еволюційного навчання глибокої нейронної мережі в завданні обходу перешкод - Скворцов, Д. О. (My University, 2021)
Метою роботи є створення багатошарової нейронної мережі з використанням генетичного (еволюційного) алгоритму навчання. Об’єкт дослідження – процес створення маршруту з обходженням перешкод в умовах статичного навколишнього середовища. Предмет дослідження – методи вирішення задачі обходу перешкод, в особливості за допомогою багатошарової нейронної мережі на основі генетичного алгоритму. Методи дослідження – теорія штучних нейронний мереж, теоретичні аспекти підходів до вирішення задачі пошуку маршруту, імітаційне моделювання
Keywords: генетичний алгоритм; глибокі нейронні мережі; нейронні мережі; обхід перешкод; пошук маршруту; функція активації