Дослідження методів прогнозування результатів змагань в інформаційній системі федерації підводного спорту - Уварова, В. О. (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота спрямована на вивчення і дослідження методів вирішення задачі прогнозування результатів змагань у підводному спорті, які засновані на використанні рейтингових показників спортсменів. Обʼєктом дослідження в роботі є процеси прогнозування результатів змагань у підводному спорті. Предметом дослідження є методи вирішення задачі прогнозування результатів змагань у підводному спорті, які засновані на використанні рейтингових показників спортсменів. Мета кваліфікаційної роботи – дослідження методів прогнозування результатів змагань у підводному спорті та розробка комбінованого методу для ефективного вирішення задачі прогнозування в інформаційній системі федерації підводного спорту та підводної діяльності України. Для досягнення поставленої мети у магістерській кваліфікаційній роботі реалізовано такі задачі дослідження: проаналізовано існуючі моделі та методи вирішення задачі прогнозування результатів змагань у підводному спорті; вдосконалено існуючі методи прогнозування результатів змагань з урахуванням характерних особливостей підводного спорту, розроблено комбінований метод прогнозування результатів змагань; практично реалізовано методи вирішення задачі прогнозування результатів змагань у підводному спорті; експериментально перевірено розроблений метод технології вирішення задачі прогнозування результатів змагань.
Keywords: змагання; машинне навчання; метод Байєса; рейтинг; спорт