Структурна модель інформативності значущих компонент трансформант - Хаханова, А. В.; Кривонос, В. Н.; Бараннік, Волод. Віктор. (Науково-технічний журнал : Інформаційно - керуючі системи на залізничному транспорті, 2013)
Обґрунтовується необхідність додаткового підвищення ступеня компактного представлення реалістичних зображень з контрольованими втратами якості реконструкції. Показується можливість для створення нових підходів по скороченню надмірності в трансформованих зображеннях. Висловлюються основні особливості структурного підходу щодо уявлення значущих компонент трансформант. Доводиться можливість додаткового збільшення ступеня стискування відеоданих за рахунок скорочення структурної надмірності векторах значущих компонент трансформант.
Keywords: інформативність; позиційне кодування; трансформанта