Исследование дисперсионных характеристик электродинамических систем с резонаторами сложной формы - Копоть, М. А.; Никитенко, О. М.; Чурюмов, Г. И. (My University, 2001)
Однією з найголовніших проблем, що викликає практичну зацікавленість у фахівців у галузі електроніки та електродинаміки НВЧ, є питання про проектування резонансних систем приладів М—типу. В статті описується підхід до розглядання уповільнюючих систем, як звичайної так і оберненої конструкції зі складним профілем резонаторів і наведені розрахунки їх дисперсійніх характеристикик.
Keywords: дисперсійна характеристика; резонатор; сложная форма