Дослідження використання екологічних матеріалів в пакованні - Стріляна, К. Ю. (My University, 2022)
Мета роботи – дослідження використання екологічних матеріалів для виготовлення паковань та обґрунтування вибору оптимальних варіантів для розробки набору паковань гастростудії «Терруар» з урахуванням особливостей екодизайну та принципів програми Zero Waste. Об’єкт дослідження – особливості використання екологічних матеріалів, особливості впровадження програми Zero Waste.Предмет дослідження – основні характеристики та вимоги до екологічних матеріалів; особливості екодизайна; принципи програми Zero Waste. В роботі досліджено особливості використання екологічних матеріалів для виготовлення паковань та здійснено обґрунтування вибору оптимальних варіантів для розробки набору паковань гастростудії «Терруар» з урахуванням принципів Zero Waste. Проведено аналіз літератури за темою дослідження та розглянуто аналоги паковальної продукції; особливості використання екологічних матеріалів та екологічних фарб для виготовлення якісної продукції; проблеми вторинної переробки матеріалів та тенденції екодизайну. В експериментальній частині кваліфікаційної роботи магістра за допомогою методу аналізу ієрархій було розроблено методику вибору матеріалів, найбільш придатних для виготовлення екологічних паковань для гастростудії «Терруар». Зроблено економічне обґрунтування роботи, яке дозволяє сказати, що науково-дослідна робота має високий показник економічної ефективності.
Keywords: переробка; папір