Проблеми та шляхи удосконалення радіаційного захисту операційних бригад у інтервенційній радіології - Мельник, В. В.; Авер’янова, Л. О. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
Радіаційний захист у інтервенційній радіології може бути удосконалено шляхом відеомоніторингу сцинтиляційних елементів на робочих поверхнях під час інтервенційної процедури, що дозволить сигналізувати про надмірну експозицію, а також ретроспективно проаналізувати хід процедури та оптимізувати розташування медперсоналу відносно рентгеноскопічного апарату.
Keywords: інтервенційна радіологія; радіаційна безпека; сцинтилятор