Компактний спектрофотометр для дослідження спектрального складу джерел оптичного випромінювання - Каленський, С. О. (ХНУРЕ, 2019)
Об’єктом дослідження – є процес вимірювання розподілу потужності випромінюючої енергії джерел світла. Предмет дослідження – калібрування спектрометрів по довжині хвилі в області як видимого діапазону, так і областей інфрачервоного і ультрафіолетового випромінювання. Мета роботи – створення програми розрахунку калібрувальних коефіцієнтів по довжині хвилі для компактних спектрометрів. В роботі було створено програму для розрахунку калібрувальних коефіцієнтів по довжині хвилі використовуючи редактор електронних таблиць Microsoft Excel.
Keywords: оптичне випромінювання; джерело світла; спектральна характеристика; спектрофотометр