Спосіб визначення тяжкості субклінічного гіпотиреозу на фоні аутоімунного тиреоїдиту у пацієнтів з вісцеральним ожирінням та гіпертонічною хворобою - Висоцька, О. В.; Страшненко, Г. М.; Фадєєнко, Г. Д.; Пліговка, В. М. (ХНУРЕ, 2015)
Спосіб визначення тяжкості субклінічного гіпотиреозу на фоні аутоімунного тиреоїдиту у пацієнтів з вісцеральним ожирінням та гіпертонічною хворобою включає аналіз функціональних та лабораторних показників організму. Як функціональні показники оцінюють комплекс інтим- медіа в лівій загальній сонній артерії та індекс маси тіла, а як лабораторний показник використовують С-реактивний білок та визначають значення дискримінантної функції. На основі значення дискримінантної функції визначають приналежність пацієнта до відповідної групи за допомогою побудованих розподілів значень дискримінантної функції для груп «тиреотропний гормон до 14» та «тиреотропний гормон більше 14».
Keywords: ендокринологія; кардіологія; гіпотиреоз; вісцеральне ожиріння