Результати експериментальних досліджень точності траєкторних GPS/GNSS вимірював прп виконанні аерофотозйомкн з використанням програмних комплексів «ОСТАVА» Т «GRAFNAV/GRAFNET™» - Шелковєнков, Д. О.; Желанов, О. О.; Жаліло, О. О. (ХНУРЭ, 2008)
Представлено результати експериментальних досліджень алгоритмів та процедур обробки тракторних вимірювань параметрів руху літальних апаратів при виконанні аерофотозйомок в Київській, Одеській областях з використанням сучасних диференційних методів визначення місцеположення за сигналами супутникових систем GPS/GNSS. Доведено можливість досягнення дециметрової то ності координатних визначень на всій території України, даються рекомендації щодо підвищення точності та розвитку методів і технологій траєкторних визначень за сигналами GPS/GNSS.
Keywords: рух літальних апаратів; аерофотозйомка